Møt vår trombonist, Dag!

I år som i fjor vil vi de siste dagene før vår deltakelse i NM Janitsjar (1. april kl. 16:25) presentere et lite utvalg av våre flotte musikere. Her er Dag på trombone!

LMK-profilen

Dag

Navn:
Dag Johnsbråten

Alder:
55 år

Instrument:
Trombone

Fartstid i LMK:
Snart 5 år (femte NM…)

Hvorfor valgte du LMK?
Jeg ble med til NM 2013 som vikar for Ola og syntes det ga mersmak.

Musikalsk bakgrunn?
Spilte slagverk i mesteparten av skolekorpsperioden på Skjetten, men valgte å begynne å spille trombone etter å ha hørt hvordan trombonene i LMK låt på den tiden. Etter skolekorpset var jeg med på å starte Skjetten Ungdomskorps og hadde mange fine år der sammen med mange flinke musikanter. Vi hadde som mål å slå Lillestrøm Musikkorps i konkurranser gjennom flere år på slutten av 80-tallet, men klarte det bare nesten… LMK hadde nok uansett godt av å ha et nabokorps som pustet dem litt i ryggen. Etter Gardemusikken i 1982 var det også noen inspirerende år med Romerike Janitsjarorkester (kretskorpset) hvor jeg fikk spille i gruppe med Ola Gudmundsen og Terje Midtgård. Siste NM med Skjetten Ungdomskorps for min del var i 1994, og med barn i huset ble det mindre tid til å satse like mye på korps.

Livet utenom – hva jobber du med?
Jeg jobber med kundeinnsikt i DNB.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
På fritiden er hyttebygging for tiden den store hobbyen. Gammel hytte er revet og tomten skal være klar til at jeg kan begynne med én gang NM er over første helgen i april.

Favorittsjanger å spille:
Trombonister spiller alle sjangre 🙂 Jeg spiller like gjerne storband som symfoniske verker.

Favorittsjanger å høre på:
Hører mest på musikk med blåsere, av en eller annen grunn.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Tilbake til slagverk, antar jeg. Grunnen til at jeg byttet til trombone var nok at korpset kun hadde stortromme og skarptromme. Melodisk var helt fraværende.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Fagott. Jeg synes det låter veldig fint i LMK, men er ikke like anvendelig i storband og annen bandspilling.

Beste LMK-opplevelse?
Beste LMK-opplevelse må være NM-seieren i 2014

Beste og verste med korpslivet?
Man møter veldig mange gamle kjente i Trondheim. Dessuten er det mye bra folk som spiller i korps. Jeg finner egentlig ikke noe som er verst i farten…

Har du en liten korpsrelatert historie å fortelle?
De fleste oppfatter vel korps som et forholdsvis trygt sted å være, men det er ikke nødvendigvis slik om du spiller i en gruppe som er plassert foran slagverket.

Under siste øvelse før Skjetten Ungdomskorps skulle på tur til England nærmer vi oss slutten på “Elsas prosesjon til katedralen” når en av slagverkerne legger så mye kraft i A2 cymbalslaget at lærremmen ryker på vei opp. Jeg ser selvsagt ikke dette selv men idet cymbalen er på vei ned som en giljotin ser jeg et uforglemmelig ansiktsuttrykk hos dirigenten som nok opplever dette som i sakte film. Cymbalen endrer heldigvis litt retning og sneier bare så vidt skulderen min. Dirigenten trengte uansett en god pause før han var klar til å dirigere igjen. Kom ikke og si at korps ikke er (livs)farlig!
IMG_5289-kopiTegnet fritt etter historien og representerer ikke riktig fremstilling av virkeligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *