Disse kan vi takke for neste konserts repertoar

Hverdagen har startet igjen for de fleste, og vi i Lillestrøm Musikkorps er i full gang med å forberede vår neste konsert den 16. september i Kulturverket Flammen. Da skal vi nemlig gjøre noe så spennende som å spille stykker komponert eller arrangert av noen av korpsets egne medlemmer. Dette blir en super konsert som vi er sikre på at publikum vil like. De flinke komponistene/arrangørene våre skal nå få en velfortjent presentasjon:

ØYVIND MOE (38)

Øyvind 2

Øyvind har sin musikalske bakgrunn fra korpsmiljøet i Bergen og spiller nå saksofon i Lillestrøm Musikkorps etter å ha spilt i flere av landets ledende amatørkorps de siste årene. Han er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole og har studert musikkvitenskap og musikkteknologi ved NTNU, samt programutvikling ved Høgskolen i Bergen.

Hans komposisjon “Cerebral Vortex” ble skrevet til Musikkforeningen Nidarholm i anledning deres deltakelse i World Music Contest i Kerkerade, Nederland i 2009. Tittelen er ment å beskrive en form for skrivesperre som ikke skyldes mangel på ideer, men heller manglende evne til å kanalisere og formidle “galskapen” som svirrer rundt inne i hodet til en som så gjerne ønsker å utvikle noe. Sånn sett kan stykket fra komponistens side sies å være en øvelse i å holde fokus.

KONRAD BERNTSEN (31)

Konrad 2

Konrad har spilt klarinett i 23 år og begynte i Lillestrøm Musikkorps i 2010. Han har studert klassisk utøvende ved Universitetet i Agder og jobber nå som ambulansesjåfør / sykepleier i ambulansetjenesten.

Konrad har arrangert et stykke med musikk fra filmen Dragetreneren. Han likte musikken veldig godt og ønsket å spille dette i korpset, men det fantes kun forenklede arrangementer og ingen av dem liknet særlig på originalen. Han bestemte seg derfor like godt for å finne originalpartituret og selv arrangere det uforenklet for korpsbesetning, til vår store glede, selvfølgelig. Arrangementet består av en samling av filmens flotteste stykker, i samme dramaturgiske rekkefølge, slik at arrangementet gjenskaper og oppsummerer historien på samme måte som i filmen.

LARS-JARAND BAKKELUND (41)

Lars-Jarand 2

Lars-Jarand har spilt euphonium i Lillestrøm Musikkorps siden 1995. I løpet av 90-tallet lærte han seg også å spille klarinett før han for seks år siden fikk lyst til å spille fagott. Det fikset han meget fint, og nå spiller han fagott i korpset.

Tchaikovsky skrev ballettmusikken til Svanesjøen i 1877. Balletten handler om en prins som møter en prinsesse som har blitt omskapt til en svane. De blir glade i hverandre, men en trollmann lurer prinsen med en svart svane slik at kjærligheten mellom prinsen og prinsessen ikke blir noe av, og det hele ender i en tragedie. Lars-Jarand skrev en masteroppgave om problemstillingen knyttet til arrangement og tilrettelegging av orkestermusikk for janitsjarbesetning. I den praktiske delen arrangerte han 10 satser fra Svanesjøen for korps, og musikkomiteen har plukket ut 4 satser av disse som skal fremføres på konserten. Arrangementene har aldri blitt spilt før, så det blir faktisk en urframføring.

Og det vil vel ingen gå glipp av? *blunkesmiley*