For en dirigent!

Siden 10. september og frem til kveldens konsert har Lillestrøm Musikkorps blitt ledet av dyktige Guro Ansteensen Haugli. Hun er deltaker i NMFs prosjekt Maestra som har til hensikt å gi talentfulle unge dirigenter en sjanse til å tidlig få erfaring med å dirigere korps på høyt nivå. Guro kvalifiserte seg til deltakelse som én av kun tre stykker som imponerte under prøvedirigering, og hun har siden dirigert flere av landets ledende amatørkorps, Manger Musikklag, Musikkforeningen Nidarholm og nå også Lillestrøm Musikkorps.

IMG_2136

Det har slått undertegnede i løpet av dette prosjektet hvor vanskelig det må være å komme med presise forklaringer på potensielle forbedringer under innøving. Man er ingen god dirigent om man bare sier “Bra, vi tar det én gang til”, for da gjør vi amatører nødvendigvis bare det samme enda en gang. Som dirigent må du altså vite hvordan du ønsker at det skal låte i en detalj som få andre antakeligvis er bevisst, og i tillegg må du evne å formidle hvilke endringer du ønsker fra gang til gang på en slik måte at det både er forståelig og gjerne litt inspirerende for musikerne. Deretter må du sannsynligvis dessverre også ha tålmodighet til å minne dem på det både to og tre ganger ekstra. Guro er meget god på alt dette og viser at hun har en lovende fremtid som dirigent.

IMG_2149

IMG_2129

I kveld har vi spilt konsert sammen med Opus 82 i Lillestrøm Kultursenter. Vi setter veldig pris på at Opus hadde lyst til å ta turen fra Bærum til Lillestrøm for å glede oss med sin fine avdeling. Vi fikk høre Symphonic Metamorphosis av Paul Hindemith, sats 3 og 4 av Concerto Grosso for Saxophone Quartet and Band av William Bolcom med saksofonsolistene Ragnhild Agate Tornes, Gry Dahl, Miriam Rintelen og Ingrid Røstad Ness, før korpset avsluttet med Aurora Awakens av John Mackey. Tusen takk for flott musikk!

IMG_2130

Vår avdeling bestod av variert musikk med sjangre som swing/jazz, vakre symfoniske stykker, folkemusikk og marsjer. Vi spilte Fanfare og Koral av Egil Hovland, Hymn to a Blue Hour av John Mackey, Blue Shades av Frank Ticheli, samt Colonial Song, Molly on the Shore og Gum-Suckers March av han som for tiden er Guros favoritt, Percy Grainger.

IMG_2148

Vår dirigent Guro Haugli har gjennom Maestra-prosjektet en mentor i den positive og flinke Bjørn Sagstad, som i kveld takket oss så mye for vår deltakelse. Vi må jo bare få benytte sjansen til å takke så hjertelig mye tilbake, for dette har vært like proft og lærerikt som et hvilket som helst annet prosjekt, og vi ønsker Guro masse lykke til videre. Vi håper virkelig våre veier krysses igjen om ikke altfor lenge og skal frem til da heie på Guro fra sidelinjen.