Høstkonsert med Christiania Blåseensemble og Lillestrøm musikkorps

«Dad, that is not a firefly… that’s Tinkerbell, and she’s come to take me with her on an adventure!»

Den da fire år gamle datteren til Ryan George sa disse ordene en kveld, en kveld som fikk han til å skrive «Firefly».

Dette stykket er en del av et repertoir som vi og våre venner i Christiania Blåseensemble skal fremføre for dere på konsert 15.september klokken 18:00.

Vi ønsker å ta dere med inn i eventyrenes verden; a night of adventure.

Igjennom Resphigis’ «Kirkevinduer», hører vi om reisen til Egypt og om erkeengelen St. Michael. Vi reiser videre og inn i Richard Wagners storslåtte og eventyrlige «Nibelungens ring», før man får oppleve en en galakse, langt langt borte i John Williams’ «Star Wars».

Lillestrøm Musikkorps og Christiania Blåseensemble ønsker hjertelig velkommen til konsert.

Konserten er gratis og finner sted i Lindemannsalen. Håper vi ser deg der!

*med forbehold om rekkefølge på repertoir

Om dirigentene og korpsene:

Dirigent Trond Myhre:

Trond Myhre er tidligere klarinettist i Lillestrøm Musikkorps og har vært musikalsk leder av korpset siden 2002. Han har 5-årig utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og har vært ansatt som klarinettist i Forsvarets stabsmusikkorps siden 1996. I 2012 mottok han prisen for årets dirigent fra Norges Musikkorps Forbund.

Dirigent Edvin Andre Simenstad:

Edvin Andre Simenstad har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole med bachelor og master i dirigering. Han har dirigert Kongelige Norge Marinens musikkorps, Hærens musikkorps og Göteborg wind orchestra. I tillegg var han assistentdirigent for Andreas Hanson og Forsvarets Stabsmusikkorps i 2014/15. Edvin har også dirigert mange av amatørkorpsene på Østlandet. Blant annet Vestre Aker musikkorps, Christiania Blåseensemble og Oslofjord brass. Edvin er i tillegg en svært dyktig arrangør av musikk. Han brenner for Norsk symfonisk musikk og for tiden transkriberer han Johan Halvorsens symfonier til korps.

Christiania Blåseensemble:

Christiania Blåseensemble (CBE) ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges Musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet med den hensikt å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå. CBE skal spille konserter med standardrepertoar for korps for å gi medlemmene verdifull erfaring mot senere arbeid i profesjonelle korps. Årlig deltar CBE i elitedivisjonen i NM for janitsjarkorps i Trondheim. Ensemblets medlemmer består hovedsakelig av nåværende studenter ved Norges Musikkhøgskole og Barrat Dues Musikkinstitutt, og gjør prosjekter i ulike sjangre.

Lillestrøm Musikkorps:

Lillestrøm Musikkorps har i flere tiår hatt en stor, stabil og dyktig besetning og ble i mai 2018 sølvvinner i europamesterskapet for wind bands i Brüssel. Korpsets generelle målsetting er å være et av Norges ledende amatørkorps, samt å gi publikum gode konsertopplevelser. Korpset spiller variert repertoar i ulike typer konserter og deltok blant annet på konsert i Den Norske Opera for å feire at Norges Musikkorps Forbund ble 100 år i 2018. Med 13 norgesmestertitler, 4 kongepokaler og 2 andreplasser i EM er Lillestrøm Musikkorps det korpset i Norge med flest mesterskapsseire.