Møt vår tubaist, Lars!

Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 17. mars 2018. Denne uken er det Lars sin tur!

LMK-profilen

Lars K

Lars Kristoffersen

Instrument:
Ess-tuba

Fartstid i LMK:
Jeg begynte i 2010

Hvorfor valgte du LMK?
Jeg mener at LMK har en god besetning året rundt. Stabilt oppmøte og stort sett et bra program. Det er ikke tvil om at det stilles høye krav til den enkelte, og det liker jeg.

Musikalsk bakgrunn:
Manglerud skolemusikkorps, Grefsen Ungdomskorps, Sinsen Musikkorps, Vestre Aker og Lillestrøm Musikkorps til slutt.

Livet utenom – hva jobber du med?
Har svennebrev som rørlegger og 6 kontingenter i FN-systemet. Jobber i KLP Eiendom som driftssjef.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Er det lov? Hvis så – familie, sykling, rulleski, kajakking og hytteliv.

Favorittsjanger å spille:
Originalskrevet musikk eller annet som krever at man sitter langt frem på stolen. Liker ikke å spille såkalt «storband»-musikk.

Favorittsjanger å høre på:
Det er avhengig av humøret. Alt fra samtidsmusikk, korps og symfonisk til house.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Det måtte bli piano. Synes det er flott å høre på. Hvis det er korpsrelatert så ville jeg ha valgt engelsk horn. Det er også veldig flott å høre på.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Uten tvil C-tuba. Det blir liksom for lett, men det er sikkert ok for de som velger å safe seg.

Beste LMK-opplevelse?
Hver mandag. Hjemme har vi snakket om at jeg kanskje er for mye borte på grunn av til øvelser / NM-oppkjøring og så videre. Tilbakemeldingen fra kona er at ja, det kan til tider være mye bortetid, men hun opplever at jeg får så mye positivt påfyll hver gang jeg er på øvelse eller seminar at det er verdt det. Jeg har en flott kone! Ellers så er en god konsert en av de bedre opplevelsene jeg kan få.

Beste og verste med korpslivet?
Den musikalske opplevelsen, alle de gode og flinke menneskene som har så mange forskjellige roller i det private livet, men med en gang man går inn til øvelsen forenes alle sammen til noe flott. Lillestrøm Musikkorps!
Det verste: Tiden fra mandag kveld 22:00 frem til mandag neste uke klokken 17:00. (Jeg kommer stort sett noe før på øvelsene. Det er deilig.)

Tanker om EM?
Utgangspunktet er å levere så godt vi kan. Det er mange gode korps som skal delta. Det blir uten tvil en veldig tøff periode, særlig etter NM. Da må vi passe på å holde motivasjonen oppe. Det er helt klart en spesiell periode vi har startet på, men med den moralen og motivasjonen medlemmene viser så er jeg sikker på at det kan bli en flott opplevelse i Belgia. I så fall kan vi kanskje sende noen positive sjokkbølger til noen av de etablerte, store navnene i Europa. Jeg skal i hvert fall passe på å kunne stemmen min så bra som jeg kan, slik at Trond skal slippe å terpe på feilspilling / grep / intonasjon. Han må få bruke største delen av sin tid til å ta oss noen hakk over det vanlige, nemlig hjelpe oss å ikke låte som et «korps», men at vi formidler noe flott – nemlig musikk. Det blir ikke bedre enn det. Det er mitt mål.

Til slutt – har du en liten, korpsrelatert historie å fortelle?
Om jeg har! Det er uten tvil en fantastisk flott tubagruppe jeg er en del av. Vår tradisjon er å reise på tubaseminar til Trysil, alle seks. Der fyller vi helgen med mye god mat og skiturer, på både nedover- og bortoverski. Dagene avsluttes med boblebad på terrassen. Det er mange meninger om hva vi gjør der, men jeg kan love at det er mye spilling og terping. Takhøyden for kritikk er usedvanlig stor i gruppen, noe som medfører at vi har god kontroll på våre styrker og svakheter i gruppen i tillegg til at vi også fungerer veldig bra sosialt.

Det første året vi var der, hadde en av tubaistene vært uheldig å knekke en klarinett. Den tok vi med til Trysil og funderte i ca. 2 nanosekunder på alternative bruksområder for klarinetter før vi bestemte oss for hva vi skulle gjøre med den. Det er ikke til å stikke under stol at treblåsere og messingblåsere har sine meninger om hverandre. Messingblåsere måler f.eks. treblåsinstrumenter i hvor lenge de kan brenne – dette er et velkjent fenomen – og endelig hadde vi muligheten til å få dette testet ut i virkeligheten! Klarinetten ble lagt inn i peisen og brant veldig godt etter en kort stund. Dette ble både filmet og fotografert, og man kunne tydelig høre godt voksne menn fnise som små barn mens klarinetten brant. Det skal altså ikke mer til.

Tilfeldigvis var det NM for brassband i Bergen samme helg. Bildet ble delt på Facebook, og det førte til massiv støtte av klarinettbrenning fra brassbandmedlemmene. Jeg tror noen til og med postet «Det var på tide». Siden den gang har gruppen alltid med seg noe som skal testes på seminaret. Det har vist seg at klarinetter brenner, mens fløyter smelter. Vi har undersøkt hvor lang en trombone egentlig er, om man kan grille pølser i et horn, samt at vi har gjennomført øvelsen «60 meter sax». Det viser seg at med riktig bowlinggrep kan man kaste en saksofon 20 meter.

Vi skal selvfølgelig til Trysil vinteren 2018 – faktisk allerede denne helgen. Korps er gøy!

IMG_7457-kopi
Tegnet fritt etter historien og representerer ikke en riktig fremstilling av virkeligheten.