Mamma mia, for en konsert!

På søndag var Lillestrøm Musikkorps en del av husbandet i Lillestrøm Kultursenter, på en svingende “Fra ABBA til Chess”-konsert ledet av ingen ringere enn Benny Anderssons og Björn Ulvaeus’ arrangør, Anders Eljas. Konserten ble avsluttet av stående applaus og hadde vært så populær at galleriet hadde måttet åpnes for publikum.

Publikum

Reidun Sæther og Erik Wenberg Jacobsen var meget dyktige solister i alle konsertens sjangre, og når Benny Andersson og Björn Ulvaeus er komponistene, så sier det en hel del om variasjonen i musikken. Vi fikk høre alt fra heavy rock i “One Night i Bangkok” til de sarteste ballader i “Someone Elses Story” og “Guldet Blev Till Sand”.

Solister

Solist

Anders Eljas har en utrolig humor og karisma som han er flink til å få formidlet både foran korpset i innøvingsperioden og ut i publikum under konserten. “Forsök at spela så mycke dess-dur som möyligt” fikk vi høre under innøvingen når flere av de fem b-ene ble glemt og antallet feilspilte noter dermed ble noe høyt. For å veie opp, spilte vi så mye dess-dur som mulig når selve konserten pågikk.

Å se opp på en dirigent underveis i en konsert og se hans oppriktige, gledesstrålende ansikt fordi han er fornøyd med det han hører er utrolig hyggelig og motiverende. Vi krysser fingrene for å kunne samarbeide med denne dirigenten igjen, for det var virkelig en god opplevelse.

Blomster på scenen 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *