Møt vår hornist, Marianne!

I år som i fjor vil vi de siste dagene før vår deltakelse i NM Janitsjar (1. april kl. 16:25) presentere et lite utvalg av våre flotte musikere. Her er Marianne på horn!

LMK-profilen

Marianne

Navn:
Marianne Gustafson

Alder:
51 år

Instrument:
Valthorn

Fartstid i LMK:
Fra 1998 til 2003 og fra høsten 2016

Hvorfor valgte du LMK?
Lillestrøm er et korps hvor man må være til stede hele tiden, møte forberedt og øve masse hjemme, noe som passer meg veldig godt. Jeg har gode venner i korpset og horngruppa er super.

Musikalsk bakgrunn?
Jeg har spilt i korps i 41 år, og jeg har vært innom mange korps siden jeg har flyttet en del på meg. Eker/Preståsen skolekorps, Nannestad Janitsjar, Sandefjord Ungdomskorps, Østre Aker Musikkorps, Nittedal og Hakadal Janitsjar, Lillestrøm Byorkester, Hovin Musikkorps, samt en god del vikariater rundt omkring. Jeg har også fått vært med på spel og musical. Det var ikke vanlig å spille valthorn da jeg begynte å spille i 1975, så da ble det althorn fram til en medmusikant lånte meg et valthorn da jeg var 16 år. På folkehøgskolen i Sandefjord valgte jeg musikklinja, og jeg gikk musikklinja på Lillestrøm i voksen alder. I bortimot 15 år har jeg spilt i en blåsekvintett og gjør det fortsatt. Veldig sporadiske øvelser og noen faste oppdrag i året.

Livet utenom – hva jobber du med?
Jeg jobber som bibliotekar ved Fylkesbiblioteket i Akershus. 80 % av stillingen er på Ullersmo fengsel og 20 % er i musikkavdelingen på Fylkesbiblioteket. Der har jeg primært jobbet med å bygge opp en samling med ensemblenoter og korpsnoter som er til utlån. Jeg har også i perioder hatt ekstrajobb ved Lillestrøm Kultursenter.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
På fritiden er jeg ute så mye jeg kan; sykkelturer, skiturer, gåturer og da gjerne sammen med barnebarnet på 8 og alltid med de tre hundene mine. Ellers er jeg aktiv med strikkepinner og heklenål – jeg produserer en god del i løpet av et år.

Favorittsjanger å spille:
Det er skikkelig kult å spille horn når vi fremfører filmmusikk. Ellers er jeg glad i klassisk reportoar, programmusikk og musikk med folketonepreg.

Favorittsjanger å høre på:
Det går mye i pop/rock (gjerne norske artister), blues og storband.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Har bestandig sagt at i mitt neste liv skal jeg spille fagott. Så om jeg måtte bytte nå (Gud forby) så måtte det bli en tjuvstart på fagotten. Jeg bare digger det instrumentet! Etter valthorn, selvsagt.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Jeg prøver å komme på instrumenter jeg ikke kunne spilt, men synes alle er nydelige.

Beste LMK-opplevelse?
Beste LMK-opplevelse må bli den første konserten vi holdt i Italia da jeg var med forrige gang. Det var helt fantastisk! Og spesielt bussturen og festen etterpå hvor slagverkerne sto for musikken.

Beste NM-opplevelse?
Beste NM-opplevelse må bli NM 2003 hvor vi spilte Symphony no. 4 av Maslanka. Det er et fantastisk stykke og det ble en superbra fest.

Beste og verste med korpslivet?
Det verste med korpslivet er å spille marsjer. Det er virkelig det mest demotiverende jeg vet om.

Til slutt, har du en korpshistorie å dele med oss?
For en del år siden var jeg og to hornvenninner med Ski Ungdomskorps på busstur til Sverige. I Sverige gikk det i høy partyfaktor og en liten dæsj spilling, og det var der jeg møtte Thomas, fagottisten i Lillestrøm Musikkorps, for første gang. Av uvisse grunner, antakeligvis fordi han mildt sagt er noe tøysete av natur, hadde han utelukkende snakket svensk siden han krysset svenskegrensen. Overraskelsen var derfor selvfølgelig relativt stor da vi krysset grensen igjen på vei tilbake, han plutselig byttet språk, og jeg oppdaget at det faktisk var en nordmann jeg hadde pratet med hele tiden.

 …………….IMG_5284-kopi
Tegnet fritt etter historien og er ikke en representativ fremstilling av virkeligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *