Møt vår eufonist, Viktoria!

Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 6. april 2019 kl. 17:21. 

LMK-profilen

 

Viktoria- NM presentasjon 2019

Navn:
Viktoria Spange

Alder:
18

Instrument:
Eufonium

Fartstid i LMK:
Jeg har vært med siden høsten 2018.

Hvorfor valgte du LMK?
Jeg valgte LMK fordi jeg ønsket å begynne i et voksenkorps med et bra nivå, og siden jeg bor på Skjetten er Lillestrøm Musikkorps det nærmeste voksenkorpset som også “tilfeldigvis” er det beste korpset, så jeg tok sjansen og spurte om å få være med!

Musikalsk bakgrunn:
Jeg spiller i Strømmen og Skjetten Skolekorps frem til sommeren 2019, og har spilt på Skedsmo Musikk- og Kulturskole siden jeg begynte i skolekorpset. Jeg går også på Musikklinja på Lillestrøm VGS, hvor jeg går mitt siste år. Ellers har jeg vært med i RØST i to år og vært øvingselev på PPU-studiet på Barratt Due i ett år.

Livet utenom – hva jobber du med?
Hverdagen består i store deler av musikk og øvelser, men de dagene jeg har fri prøver jeg å få til å møte venner og finne på hyggelige aktiviteter med dem.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Jeg er veldig glad i dyr og har holdt på med det i noen år før jeg slutta for å kun holde på med musikk. Ellers liker jeg å lese, spesielt Harry Potter, selv om det er noe jeg gjør altfor lite.

Favorittsjanger å spille:
Jeg er veldig glad i å spille koralmusikk, men er også glad i muntre og lette (av karakter) stykker med litt tempo.

Favorittsjanger å høre på:
Jeg hører veldig lite på det jeg foretrekker å spille, så for meg går det mye i indie-rock i hverdagen, men når jeg jobber med skoleting foretrekker jeg å høre på filmmusikk og klassiske verk – spesielt symfonier av Sjostakovitsj nå den siste tiden.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Hadde jeg måtte bytte instrument hadde jeg bytta til enten trombone eller tuba – må innrømme at jeg er veldig glad i grovmessing.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Det siste jeg hadde valgt å spille ville nok vært fløyte. Det blir litt for høyfrekvent for min smak.

Beste LMK-opplevelse?
Jeg har jo ikke vært med så lenge, men jeg synes at Maestra-prosjektet har vært det morsomste, og det som satte mest inntrykk, frem til nå.

Beste og verste med korpslivet?
Det beste er at det er utrolig gøy, og det verste er at det krever mye tid.

Til slutt – har du en liten, korpsrelatert historie å fortelle?
Da jeg hadde spilt i korps i noen år var jeg fast bestemt på at jeg skulle bytte til tuba. Men så ble jeg overtalt av faren min til at det er mye bedre å kunne èn ting godt enn to ting halvveis. 10-år gamle meg innså at var et veldig klokt resonnement, og siden da har jeg holdt meg til “juff”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *