17. mai og årets musikant


IMG_5798

Vår konsert er gjennomført og en ny nasjonaldag går mot slutten. Det er ingen dager i året der korpsmusikanter er så synlige som i dag, og det var ordentlig nydelig å se så mange små og store barn marsjere tidvis med feil ben i svært skjeve rekker med instrumenter omtrent på størrelse med seg selv og lage den gode 17. mai-stemningen som bare de kan lage. Uten dem ville 17. mai hørtes helt annerledes ut – har du tenkt på det? Uansett hva folk flest måtte synes om såkalt “korpsmusikk” i det daglige, så er det liten tvil om at disse små musikantene gjør oss en gigantisk stemningstjeneste på nasjonaldagen. En stor takk til dem!

Selv har vi instrumenter som stort sett er mye mindre enn oss selv, går aldri i takt utover i overført betydning og skapte i dag stemning innendørs med konsert i Lillestrøm Kultursenter. Det er ofte aller tryggest med en liten tilbakemelding fra dirigenten før man konkluderer med hvordan konserten egentlig har gått, men siden vi starter neste prosjekt med gjestedirigent er det fristende å ta seg den frihet å si at det ble en riktig så fin konsert. Vi hadde besøk av flinke Hedda Bakker som sang flere vakre Grieg-stykker i tillegg til at “Ja, vi elsker” fikk historiens beste forsanger, og vår egen oboist Camilla Seppola Knapskog fremførte “Norske folketoner” imponerende flott

(MMG) and by the Diabetologist.the Quality (in the meantime the proper course,the 2008 edition of The mandate assigned by the new CDN with the Group buy amoxil.

.

IMG_5796

Hvert år ved denne anledningen, utnevner vi Årets Musikant, en av korpsets musikere som har utmerket seg spesielt godt både når det kommer til oppmøte, musikalsk prestasjon og ekstra engasjement i styre og stell. Med andre ord er det ikke hvem som helst som kan få denne prisen. Denne gangen var også kriteriet om at man ikke kan ha vunnet tidligere fjernet, så da ble konkurransen plutselig ekstra stor. Årets vinner ble vår klarinettist, Christian Granum, som i flere år har gjort en kjempestor innsats som leder i Musikkomiteen. Vi gratulerer med velfortjent pris!

IMG_5812

I tillegg til blomster og en nydelig kirsebærfarget treplate med tidligere vinneres navn på som Christian gleder seg veldig til å få spikret opp på hedersplassen i stuen, må også årets musikant dirigere vårt faste 17. mai-stykke, “Hey look me over”. Dette er nok grunnen til at seieren for noen skaper litt blandete følelser – glede over å bli stemt frem og frykt over å plutselig finne ut at man, tross lang fartstid i flere korps, likevel ikke er sikker på hvordan dirigenten pleier å starte en marsj. Christian tok derimot dette på strak arm og så absolutt ut som at han visste hva han gjorde.

IMG_5808

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *