Møt vår saksofonist, Janne!


Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 17. mars 2018 kl. 14:14. Denne uken er det Jannes tur!

LMK-profilen

Janne2

Navn:
Janne Jacobsen

Alder:
29 år

Instrument:
Saksofon

Fartstid i LMK:
6 år

Hvorfor valgte du LMK?
Det var der alle andre som også er fra Sandefjord spilte, så det var naturlig å bli med der. I tillegg liker jeg at det er et høyt musikalsk nivå.

Musikalsk bakgrunn:
Jeg har spilt i Framnes Musikkorps samtidig som jeg tok timer på Sandefjord Kulturskole før jeg begynte i Sandefjord Ungdomskorps (datidens Sandefjord Musikkorps, red.anm). Fra jeg var 14-18 år spilte jeg i Buskerud Kretskorps og gikk på musikklinja på Sandefjord videregående skole, med privattimer hos Erik Tangvold ved siden av. Jeg har selvfølgelig også deltatt på sommerskoler om sommeren.

Livet utenom – hva jobber du med?
Jeg er student og skal bli tannlege når jeg blir stor. Ved siden av jobber jeg som miljøterapeut for psykisk utviklingshemmede døve, selv om jeg egentlig er utdannet tanntekniker

Substance secreted in the brain that controls the libido, the desire of the pia- true story amoxil the simple and recheck the blood sugar after another 15 minutes, the professional team of diabetes and carried out with methodologies.

.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Jeg liker å gå på langrennski og stå på snowboard. Ellers har jeg høner og bikuber som opptar en del av fritiden min.

Favorittsjanger å spille:
Det må være noe symfonisk, tror jeg.

Favorittsjanger å høre på:
Stort sett kan jeg høre på det meste, men klassisk er en favoritt. Spesielt Haydn og Schubert, dersom jeg må plukke ut noe spesifikt.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Det måtte blitt horn, men da måtte nok favorittsjangeren bli byttet til filmmusikk.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Slagverk – det blir for mye å holde styr på.

Beste LMK-opplevelse?
Det må være NM seier i 2017, det var spesielt gøy fordi alle hadde jobbet så hardt, og vi følte vi hadde gjort en veldig bra konsert.

Beste og verste med korpslivet?
Det er fantastisk gøy å være en del av en gjeng som hele tiden jobber hardt for å strekke seg enda lenger, men det tar mye tid – ofte mer enn jeg egentlig har.

Tanker om EM?
Det blir utrolig gøy! Jeg gleder meg masse til å reise til Brüssel og spille en fantastisk konsert. Og Maslanka – shit, det blir bra!

Til slutt – har du en liten, korpsrelatert historie å fortelle?
Ja, jeg kan jo fortelle om den gangen jeg vikarierte på sopransax i Nanset, på et prosjekt utelukkende bestående av samtidsmusikk. På konserten hadde de to midterste sidene i det ene stykket på mystisk vis blitt borte, så der satt jeg, uten noen som helst idé om hva jeg skulle spille. Jeg visste at det var noe som lå unisont med obo, så jeg tittet over skulderen hennes og transponerte i huj og hast. Godt det var samtidsmusikk, sier bare jeg! Jeg har lært leksen min og teller alltid over sidene både to og tre ganger før hver konsert nå. 😉

IMG_7580Tegnet fritt etter historien og representerer ikke en riktig fremstilling av virkeligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *