Konsertåret 2019 er i gang

I kveld har vi i Lillestrøm Musikkorps tradisjon tro avholdt en av årets, for vår del, favorittkonserter sammen med Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps. I anledning at enkelte i korpset har fylt femti i løpet av de siste ukene, kan det jo påpekes at vi, i tillegg til å ha produsert to av årets gardekompanimusikanter, for siste gang har spilt konsert sammen med en gardekontingent som er født i samme årtusen som oss selv. Feeling old yet?

IMG_2714

Garden var først på scenen og høstet fortjent applaus fra salen allerede ved sin antakeligvis ikke helt tilfeldige innmarsj. De unge musikerne spilte en forrykende og, som alltid, svært underholdende og variert første avdeling med mange kjente stykker som Prelude fra Te Deum av Antoine Charpentier, Candide av Leonard Berstein, An American in Paris av George Gershwin og Bruremarsj fra Seljord arrangert av Rørmark og Gardens egen dirigent siden 2017, Bjørn Bogetvedt. Tusen takk for masse fin musikk, gode solister, flott korsang og humoristiske innslag fra morsom basstrombonist.

IMG_2722

Etter at scenen på ryddig vis var tømt for det tredje gardekompani, tumlet Lillestrøm Musikkorps, et korps av noe mindre fysisk eleganse enn sine forgjengere, opp på scenen for konsertens andre avdeling. Korpset åpnet med Slava! av Leonard Bernstein, som tross det som ropes fra korpsets messinggruppe i slutten av stykket på norsk egentlig uttales med tonem én.

IMG_0053

Et annet ord som uttales med tonem én er navnet Henrik. Forhåpentligvis mestrer messingen denne uttalen noe bedre, for i kveld var det nemlig svært dyktige Henrik Olsen Åsaune på trompet som var årets gardekonsertsolist for Lillestrøm Musikkorps

ticosteroidea.to exclude the possibility of erectile dysfunction, whether it be amoxil changing life.

. Han spilte Concerto for Trumpet and Symphonic Band av Alexander Arutiunian og fikk virkelig vist at han var denne solistoppgaven verdig. Konserten ble avsluttet med Don Juan av Richard Strauss før den sirkusassosierende The Ringmaster’s March av John Mackey som ekstranummer.

IMG_0060

Tusen takk til publikum for godt oppmøte, og til Garden for en kjempeflott samarbeidskonsert! Vi gleder oss allerede til å spille med neste års kontingent i desember.

IMG_2720Vårt vakre publikum. Det betyr veldig mye å spille for full sal så vi håper vi sees også på vår neste konsert, den 3. april kl. 20:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *