Lillestrøm Musikkorps møter Peter Szilvay


fraLillestrøm Musikkorps møter Peter Szilvay

Dette blir Lillestrøm Musikkorps’ første møte med den internasjonalt anerkjente dirigenten Peter Szilvay. Vi har lagt hodene i bløt og kommet opp med et musikkvalg dere sent vil glemme! Sammen skal vi framfører Shostakovich og Ravel for dere den 3. november kl: 18:00 i Tempelet (Oslo).

Vi håper dette kan gi dere (og våre medlemmer) den ultimate konsertopplevelsen som sent vil glemmes. Vi gleder oss til å finne ut hva Peter Szilvay kan gjøre med korpset.

Reportuar:

Symphony Nr 9
Shostakovich (Arr. Hardy Mertens og J. M. Suykerbuyk)

Daphnis et Chloe – Symphonic Fragments – 2nd Suite
Ravel (transcr. Tohru Takahshi)

 

Peter Szilvay
Peter Szilvay er en internasjonalt anerkjent dirigent, kjent for sin energi og karisma. Han er en sentral skikkelse i norsk musikkliv. Til daglig er han ansatt ved Universitetet i Stavanger til glede for dirigentstudentene og denne sesongen skal han blant annet dirigert Oslo-Filharmonien i deres 100-årsjubileums sesong
.

Etter å ha jobbet som profesjonell bratsjist, fungerte Peter som assisterende dirigent for Mariss Jansons ved Oslo-filharmonien. Han har siden dirigert en rekke strålende ensembler inkludert St. Petersburg-filharmonien, Orchestre Philharmonique de Radio France og Royal Danish Orchestra.

I Norge har Szilvay jobbet med KORK, Stavanger Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Arktis Filharmoniske orkester, Bergen Filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester. Peter er i tillegg en erfaren operadirigent, og han har ledet produksjoner ved Den Norske Opera, Nordnorsk Opera, Opera Sør og ved Mainfranken Theatre i Würzberg, Tyskland.

Szilvay har dirigert over 160 premierer og har gjennom sin karriere mottatt flere utmerkelser. I 1999 vant han den norske dirigentkonkurransen “Årets dirigent”. I 2010 fikk han for sin innsats for norsk musikk hederstittelen “Årets utøver” av Norsk Komponistforening. I 2019 mottok Szilvay og Oslo-Filharmonien en spellemannspris; årets Samtids-pris for albumet av Ørjan Matre: Konsert for orkester, med fiolinsolist Peter Herresthal

direct therapies for ED to address psychological reactions to21EVALUATION AND viagra pills.

.

Lillestrøm Musikkorps
Lillestrøm Musikkorps ble stiftet 1. januar 1920.
Korpset har over tid hatt en stor, stabil og dyktig besetning. Dette har vært en viktig årsak til at korpset har holdt et høyt nivå over mange år. En stor kjerne av medlemmene har spilt sammen i lang tid, kjenner hverandre godt og er omforente om hva som er korpsets styrker og hvordan disse tas ut på best mulig måte.

Lillestrøm Musikkorps spiller musikk i alle sjangere og tilbyr et bredt spekter av konsertkonsepter.

Korpsets målsetning er å være et av Norges ledende amatørkorps og levere gode konsertopplevelser for vårt publikum.

https://www.facebook.com/events/472891136638540/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *