Møt vår klarinettist, Konrad!


Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 6. april 2019 kl. 17:21. Konrad har ved flere tilfeller, både som tidligere leder av musikkomiteen og også helt på egen hånd uten formelt ansvar, funnet flere av de fantastiske stykkene vi har spilt til NM. Som vi pleier å si: “Det er Konrad det kommer an på!”

LMK-profilen

Konrad- presentasjon NM 2019

Navn:
Konrad Berntsen

Alder:
32

Instrument:
Klarinett. Ingen over, ingen ved siden

Fartstid i LMK:
8 år

Hvorfor valgte du LMK?
Etter å ha studert litt rundt omkring i Norge noen år, flyttet jeg til mer hjemlige trakter igjen. Jeg kjente godt til korpset via foreldre fra skolekorpstiden, samt noen uforglemmelige konserter i Olavshallen. Når anledningen bød seg, så var valget lett. Siden har jeg ikke sett meg tilbake

patients- vascular bypass surgery generic viagra online.

.

Musikalsk bakgrunn:
Jeg har vokst opp i skolekorps. Jeg fikk en tidlig start i voksenkorps, ettersom skolekorpset en periode kun besto av meg! På videregående gikk jeg musikklinjen, og veien var kort derfra til Gardemusikken og Toneheim folkehøgskole. Etter to fantastiske år i militæret og på folkehøgskole, studerte jeg musikk et par år i Kristiansand.

Livet utenom – hva jobber du med?
Etter å ha studert musikk, skiftet jeg helt kurs. Jeg jobber i dag på ambulansen, og er utdannet ambulansearbeider og sykepleier.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Jeg er glad i friluftsliv og er allsidig på den fronten. Turer i skog og mark, telt, kano, klatring, fridykking m.m.

Favorittsjanger å spille:
Favorittsjanger å spille i korps er nok de store symfoniske verkene som vi finner frem til NM.

Favorittsjanger å høre på:
Helt etter anledning, men mektig og storslått musikk blir sjelden feil.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Fiolin. Selv om det betyr å forlate korpsverden.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Trompet. Ikke fordi trompet er så fælt, men jeg får ikke noen bedre lyd i instrumentet enn en liten *brhmpt*.

Beste LMK-opplevelse?
Alle de beste musikalske opplevelsene skriver seg til de siste sekundene av flere av NM-/EM-fremføringene. Det er umulig for meg å ikke ha EM-konserten i 2018 på en pallplass her. Et korps i sin så langt beste form i en enormt god sal. Det ble magisk.

Beste og verste med korpslivet?
Det å få være en del av noe som er større en seg selv, det har alltid betydd noe for meg. De opplevelsene man får igjennom det, det gjør noe med deg som menneske. Det verste må være at det tross alt tar mye tid som hindrer en i å delta i andre ting
. Men det er verdt det!

Til slutt – har du en liten, korpsrelatert historie å fortelle?
I NM 2014 spilte vi et meget sterkt program, korpset var gira, og vi leverte det vi var i stand til under konserten i Olavshallen. Avslutningen var ytterst magisk. Korpset hadde nettopp sunget, volumet gikk ned, intensiteten opp, og pikkolofløyte avsluttet så elegant på sidescenen at i øyeblikket, så betød ingenting annet noe. Etter applausen kom en anerkjent musiker, dirigent og komponist bort til oss på scenekanten og takket for konserten med følgende kommentar: «Takk! Jeg føler meg ung igjen». Som amatør er det stort å få være med på å røre mennesker så dypt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *