Møt vår trombonist, Trond!


Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 6. april 2019 kl. 17:21.

LMK-profilen

Tron. Presentasjon NM 2019

Navn:
Trond Borgen

Alder:
49

Instrument:
Trombone

Fartstid i LMK:
Jeg begynte i 1992.

Hvorfor valgte du LMK?
Jeg fikk en henvendelse fra en tubaist jeg kjenner (tusen takk, Knut Helge) om at korpset trengte trombonister. Jeg kjente ikke veldig mye til korpset på den tiden, men hadde hørt rykter om at det låt veldig bra, hadde Christer Johannesen som dirigent og i tillegg hadde prosjekter med dirigenten for «Marinierskapel der Koninklijke Marine» (Gert Buitenhuis). Dette hørtes jo utrolig spennende ut for en enkel gutt fra Groruddalen, så det eneste jeg kanskje var litt i tvil om var uniformen: Lysegrå taxibukser fra Dressmann, knall blå blazer og rødt slips. Uniformen ble heldigvis borte på 90-tallet, og jeg er utrolig glad for at jeg valgte / fikk bli med i LMK.

Musikalsk bakgrunn:
Stovner skolekorps, Musikklinja på Foss V.G., Musikktroppen i Garden, HV-02`s Musikkorps og Oslo Blaaseorkester.

Livet utenom – hva jobber du med?
Jeg jobber som salgskonsulent i Jotun A/S.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Barca, Arsenal og Enga. Alle tre handler selvfølgelig om fotball.

Favorittsjanger å spille:
Det må nok bli noe jazz, latin, soul eller funk.

Favorittsjanger å høre på:
Mye av det samme som over bare det er med blås/blåserekke i besetningen.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Helt klart hyletrompet i storband eller valthorn på John Williams-konsert. Hvorfor? Fordi begge deler låter helt kanon når det gjøres ordentlig

H 2 antagonists (cimetidine)Loss of attraction How to get viagra.

.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Hehe! Her må man passe på å ikke tråkke noen på tærne. Det blir nok delt førsteplass mellom Otamatone og Vuvuzela. Begge to låter jo helt forferdelig på hver sin måte
.

Beste LMK-opplevelse?
Det er mange, men den aller beste må bli NM i janitsjar 2003. Full sal, 1. plass, kongepokal, gruppepris til trombonegruppa og kjempefest på kvelden.

Beste og verste med korpslivet?
Det beste er at man har mulighet til være med å skape noen magiske øyeblikk både for seg selv og andre. Det er vel egentlig ikke noe som er aller verst bortsett fra når det tar altfor lang tid før det låter helt knall
.

Til slutt – har du en liten, korpsrelatert historie å fortelle?
Det har selvfølgelig blitt en god del historier opp igjennom tidene. Noen egner seg på trykk og andre ikke. Korpstur er jo alltid gøy, så jeg kunne selvfølgelig nevnt noe om en togtur fra Paris til Avignon, en busstur fra Milano til Bolzano eller på flere repøvelser i Nijmegen.

Valget faller ned på en liten, søt historie fra NM i Trondheim. Jeg kunne ikke være med i 2002 pga
. en prolapsoperasjon i ryggen et par uker før. Dette klarte selvfølgelig min rekkekamerat på basstrombone, Paal Kristensen, å lage sin helt egen versjon av og informerte alle kjente og kjære med stor iver og entusiasme på Krambua kvelden før: «Borgen måtte være hjemme pga. en stor operasjon». De fleste fulgte selvfølgelig da opp med å spørre om det var noe virkelig alvorlig som hadde skjedd. Da presterte tøysekoppen å si: «Neida, det er ikke noe veldig alvorlig. Han har bare forlenget penis».

Dette husket tydeligvis de fleste, for i NM 2003 var det mange som kikket rart, fniste og pekte litt diskret i min retning. Det er tydeligvis av sine egne man skal ha det. Så moralen er: Prøv aldri å stå over et NM i janitsjar og ikke «kødd» med ryggen din.

IMG_3990
Tegnet fritt etter historien og representerer ikke en riktig fremstilling av virkeligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *