Møt vår trompetist, Henrik!


Tradisjon tro vil vi også i år presentere et lite utvalg av våre flotte musikere før vår deltakelse i NM Janitsjar, 6. april 2019 kl. 17:21. 

LMK-profilen

NavHenrik - presentasjon Nm 2019n:
Henrik Olsen Åsaune

Alder:
25

Instrument:
Trompet

Fartstid i LMK:
2-3 år over to perioder.

Hvorfor valgte du LMK?
Lillestrøm musikkorps er på det høyeste nivået blant amatørkorpsene i Norge og de holdt til i nærheten av der jeg bodde, så det ble et naturlig valg. I etterkant så har jeg jo blitt glad i folkene her også, så det er jo en grunn for å bli!

Musikalsk bakgrunn:
Jeg ble introdusert til musikk da jeg var veldig liten gjennom to av mine søstre. Det ble derfor ganske naturlig for meg å starte i korpset når jeg fikk muligheten. Siden jeg hadde så god oppfølging hjemme, så ble jeg mer og mer interessert i musikk. Jeg meldte meg ut av fotballaget og ble med i brassband, storband og andre div. opplegg i Lillestrøm og Oslo. Da jeg startet på lillestrøm VGS søkte jeg meg inn på NMH og Barratt Due sine tilbud for unge musikere: TUP og “Unge Talenter”. Der fikk jeg spille med masse gode folk og det førte videre til at jeg søkte bachelor på Barratt Due etter VGS. Litt forsinket fullførte jeg bacheloren min nå før sommeren 2018 og jeg tenker å fortsette med en master snart.

Livet utenom – hva jobber du med?
Jeg spiller litt rundt omkring som freelancer og så underviser jeg som trompetlærer 3 dager i uken

of alpha-lytic, and then the piÃ1 low tolerated dose of the inhibitor – of comment to the chinese study(4). According to the researchers, fin-Launay JM et al. Intentional overdose with insulin: pro- amoxicillin buy.

.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Jeg er veldig glad i fotball og å finne på ting med venner.
Om jeg er hjemme en kveld så liker jeg å lese, lage mat eller spille spill.

Favorittsjanger å spille?
I korpssammenheng så liker jeg godt symfoniske verker og det man ofte kaller for konkurransemusikk. Jeg liker ofte musikk med godt gjennomført harmonisk progresjon. Om jeg må velge sjanger så er det nok klassisk musikk rundt romantikken.

Favorittsjanger å høre på?
Det forandrer seg hele tiden, men det går nok mest i klassisk musikk og EDM/pop-musikk.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til og hvorfor?
Jeg skulle ønske jeg var flinkere på gitar. Jeg synes det er kult med instrumenter som man kan spille flere toner samtidig på. Av korpsinstrumenter så ville jeg spilt trombone fordi de har potensiale til den fineste klangen av messinginstrumentene. I et orkester ville jeg kanskje valgt horn eller obo.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Sekkepipe.

Beste LMK-opplevelse?
Jeg har ikke vært her så lenge at jeg har så mange minner å velge mellom. Men 2. plass i EM i Belgia var veldig kult! Jeg gleder meg også veldig til å spille Arutunian’s trompetkonsert etter nyttår.

Beste og verste med korpslivet?
Det beste er folkene/miljøet, uten tvil. Jeg liker miksen av at man kan være både seriøs og useriøs til tider. At man kan være profesjonell med musikken i det ene øyeblikket, men så også kunne ta seg en god fest etter konsert uten å måtte flotte seg for mye. Musikere er også veldig ofte inkluderende og veldig få har spisse albuer.

Det verste er at det vi driver med ikke er “populært nok” blant folk flest.  Jeg husker at jeg synes det var flaut å si at jeg spilte i korps når jeg var mindre. Da jeg ble eldre klarte jeg så se musikken for det den var og hvor ødeleggende de misvisende ryktene om korps faktisk er. Korps er som oftest veldig gøy og det som får folk til å tvile på det er ofte rykter og ikke faktisk dårlig erfaring med korps. Jeg håper at med tid så vil vi finne en måte å engasjere flere folk på. Inntil da er det vel bare mer på oss antar jeg?

Til slutt – har du en liten korpsrelatert historie å fortelle?
På en julekonsert med Barratt Due manglet vi slagverkere, så de spurte om noen kunne steppe inn på triangel. Jeg så muligheten for en enorm triangelkarriere så jeg grep muligheten. Oslo domkirke har nok aldri hørt så bra triangelspill verken før eller siden. Jeg la riktig nok karrieren på is etter konserten, men jeg venter på muligheten til å legge bort trompeten for godt for å satse på triangel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *