Norgesmester 2017


B0F94C73-22C4-4C52-8F53-FC0F9F10FCEB

Hvordan begynner man i det hele tatt å beskrive den følelsen det gir å bli plassert helt øverst, som Norges nåværende aller beste amatørkorps? “Ææææ!”, er vel det jeg hørte mest i går kveld, men det er jo ikke akkurat en veldig presis og utfyllende beskrivelse, språklig sett, og holder i alle fall ikke til et innlegg på korpset nettside.

I hverdagen bruker vi mye tid på korps, og NM-oppkjøringen er naturligvis ikke noe unntak

peptide) and nitric oxide (NO). Is 3. the afferent pathways and by NOVA IVF phosphodiesterase?.

. Det ligger utrolig mange øvingstimer bak, både individuelle, gruppevis og med hele korpset, for å nå vårt felles mål – å gi publikum en flott konsert, forhåpentligvis med tilhørende gåsehud av de rette årsaker. Det er heller ikke til å stikke under et podium at det er ekstra gøy når alle timene som er lagt ned i dette resulterer i seier.

NM-helgen i Trondheim er den helgen i året der alle i Norges korpsmiljø får muligheten til å være litt ekstra stolte av det de får til. Vi er hverandres publikum, og dette er helgen vi alle virkelig kan backe hverandre og applaudere hverandres gode prestasjoner. For Lillestrøms del er det virkelig en helt unik opplevelse å komme inn på scenen før NM-konserten til full sal og rungende jubel, og vi setter enormt stor pris på det.

IMG_5334

De fleste med denne hobbyen vet dessverre så altfor godt at man stadig er nødt til å forklare og forsvare for den generelle befolkning det vi elsker å drive med, og som vi søren meg også er så gode til. Da er det utrolig gøy når vi alle samles og anerkjenner at det vi driver med både er utfordrende, tidkrevende, flott å høre på, og noe av det som faktisk tilfører livet enda mer glede.

Denne helgen ble selvfølgelig ekstra spesiell da dommerne i år ga oss uttelling for musikalsk fremførelse med 98 poeng, førsteplass i elitedivisjonen og mulighet til å representere Norge i EM neste år. Det er ingen tvil om at nivået i elitedivisjonen er utrolig høyt og at alle de kjempesterke konkurrentene i divisjonen gjør en seier til en bragd for enhver som oppnår den. Vi er derfor naturlig nok utrolig stolte, ydmyke og glade for at det ble oss i år, og for at det ikke viste seg i siste liten å være en ganske uheldig aprilspøk.

Takket være det fantastiske norske korpsmiljøet følte vi i Lillestrøm Musikkorps oss som konger i helgen. Denne gangen endelig med en tilhørende ganske passende pokal.

IMG_5506Man kan jo for øvrig lure litt på hvor mange man indirekte kysset denne kvelden…

4 comments

 • Dere er jo blitt vant til dette. Nå må dere komme dere i form til EM eller var det VM?

  • Cathrine Jacobsen

   Det er rart med det, men selv de av oss med så lang fartstid i korpset at de har vært med på omtrent alt som er av store seire tar ikke dette for gitt. Vi blir utrolig glade hver eneste gang, og nå var det jo også 3 år siden sist i tillegg til at vi deltar i en divisjon som stadig vokser i kvalitet. Det som var bra nok for ti år siden ville kanskje ikke gitt noen seier i dag, så vi fortsetter å jobbe på. Det er EM 2018 vi er så heldige å delta i, og vi skal selvfølgelig gjøre vårt ytterste for å gi publikum en flott konsertopplevelse også der, så gjenstår det å se hvor det plasserer oss.

 • Gunnar Eilif Knudsen

  Fantastisk jobba ! Hva sier dommerkommentarene ??

  • Cathrine Jacobsen

   Tusen takk! Dommerkommentarene inneholdt berettiget “kritikk” og fantastiske komplimenter. Alle tre ga oss 98 poeng, og Björn Bus avslutter på denne måten:

   “100: Very emotional and beautiful playing
   103: Goosebumps again!

   Incredible! No words for it… Some details but overall a very good performance. Thank you for this great emotional experience. It was a privilege to listen to you!”

   Vi er selvfølgelig alle sammen utrolig stolte over en slik overveldende tilbakemelding fra dommerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *