Møt vår klarinettist, Tor!


I år som i fjor vil vi de siste dagene før vår deltakelse i NM Janitsjar (1. april kl. 16:25) presentere et lite utvalg av våre flotte musikere. Den siste for denne gang er Tor på klarinett!

LMK-profilen

tor

Navn:
Tor Guldbrandsen

Alder:
41

Instrument:
Klarinett

Fartstid i LMK:
Jeg har spilt i LMK siden høsten 2002.

Hvorfor valgte du LMK?
Jeg valgte LMK av flere grunner. En viktig grunn var at jeg hadde flere venner i korpset fra før. Både kona mi, Marianne, og en klassekamerat fra musikklinja, Anders Halvorsen, spilte der (for å nevne noen). At LMK var et veldig godt korps også da var selvfølgelig en viktig grunn. Det var i grunn en morsom historie hvordan jeg begynte i korpset:

Høsten 2002 gjorde LMK Carmina Burana i samarbeid med et kor og Ole Kristian Ruud, og det ble arrangert påfølgende fest i kjeller’n på Lillestrøm Kultursenter. Jeg var i salen og hørte på en skikkelig bra konsert og ble invitert med på etterfesten. Det ble en kjempefest med mye, ja veldig mye, godt drikke fra en rundhåndet Halvorsen, som spanderte det ene etter det andre. Stemningen steg etter hvert som koret og solistsangere sang strofer fra Carmina Burana så det buldret i lokalene, og flere av oss amatørsangere stemte i på «Ego sum abbas» og andre kjente partier. Utpå kvelden spurte Halvorsen om hvorfor i all verden jeg ikke spilte i LMK – det måtte jo ordnes. «Ja, har du noe å skrive på så skal jeg signere, jeg», var min respons. En hvit serviett ble tryllet frem og en kort avtale ble notert og befestet med min signatur. Servietten finnes helt sikkert fortsatt på et godt bevart sted, blant LMKs hemmelige journaler.

Musikalsk bakgrunn?
Min musikalske bakgrunn har jeg fra Furuset Skoles Musikkorps, hvor det hele startet for min del, og deretter over på musikklinja på Manglerud under kyndig og streng opplæring hos klarinettpedagog Torill Olsen. Må nesten nevne et eksempel fra Torills pedagogiske verden for å beskrive denne dama som hadde bein i nesa og noen uortodokse metoder. Hun var opptatt av lufttrykket, og brukte mange metoder for å få oss til å forstå og mestre dette. Hun ville at vi skulle bygge opp trykket og få fart på lufta, og hun ba oss derfor legge oss på gulvet for deretter å stå på magen vår mens vi blåste kontrollert ut. Som sagt – streng lærerinne.

Livet utenom – hva jobber du med?
Da jeg skulle velge utdanning ble det bygget ved siden av Norges Musikkhøgskole, nemlig Politihøgskolen. Det førte meg inn i politiyrket hvor jeg nå har jobbet i 18 år. Jeg jobber på Operasjonssentralen i Oslo Politidistrikt, som Operasjonsleder. Det er et yrke jeg stortrives med og er glad for alle utfordringene, spenningen og variasjonen denne jobben gir meg.

Andre hobbyer og interesser utenom musikk?
Av hobbyer utover musikk kan nevnes at jeg liker trening, spill i forskjellig art og god mat og godt drikke. Spesielt har jeg sans for vin og alle de spennende aspektene i vinverdene. Noen vil kanskje si jeg har oppussing som hobby også, og jeg skal ikke nekte for at jeg liker å pusle med slikt, og at det har tatt mye av min tid opp gjennom.

Favorittsjanger å spille:
Hvis jeg må velge en musikksjanger jeg liker å spille må det kanskje være klassisk musikk, og spesielt da overturer.

Favorittsjanger å høre på:
Jeg lytter på veldig mye forskjellig og det er vanskelig å velge en favoritt

or contact Impotence Australia on buy amoxicillin online of orthopaedic conditions such as fractures, broken down, tendinitis and bursitis..

. Det kommer mye an på humør, stemning, tid på døgnet, og flere andre faktorer, men det som oftest er blitt satt på de siste årene er nok Michael Bublé – det passer til så mangt.

Hvis du måtte bytte instrument – hva ville du byttet til, og hvorfor?
Hvis jeg måtte bytte instrument tror jeg at det hadde blitt euphonium, alternativt hadde jeg tatt helt av og gått for cello. Spesielt liker jeg klangen og fleksibiliteten i euphen, og det er så mange rå obligatstemmer som er lagt i euph. Cello har jo også så mange fine ting ved seg, spesielt liker jeg klangen, nerven og intensiteten en stryker kan få frem.

Og hva ville du for enhver pris ikke spilt, og hvorfor?
Jeg ville ikke for enhver pris ha spilt piccolofløyte. Fingrene mine er for store.

Beste LMK-opplevelse?
Min beste LMK opplevelse er mitt første NM med LMK i 2003 da vi spilt Maslankas 4. symfoni. Et heftig stykke, en heftig oppkjøring og opplading, en heftig konsert hvor jeg fikk gåsehud mens vi spilte og opplevede Myhres musikalske galskap i stykkets klimaks, og ikke minst: Følelsen av å vinne NM for første gang, og kunne heve kongepokalen.

Beste og verste med korpslivet?
Det beste med korpslivet vil jeg si er den musikalske opplevelsen vi får, kombinert med det sosiale aspektet ved å spille i korps. At hver og en, og at vi sammen, gir skikkelig innsats og klarer å heve oss fra den første øvelsen og produsere så bra gjennom innstuderingen at konserten alltid blir et musikalsk høydepunkt. Det verste ved å spille i korps er vel når jeg ikke finner noen fliser, når jeg synes det låter rævva og jeg bare har lyst til å legge klarinetten på hylla.

Har du en korpshistorie å dele med oss?
Har tenkt litt på forskjellige hendelser opp gjennom og det er flere som kunne vært gjengitt, men i disse NM-tider vil jeg bringe fram et minne, igjen fra 2003. Det var to tidligere medlemmer i LMK som, ens ærend, kom til Trondheim for å lodde stemningen og støtte LMK. På fredagen startet det hele med et lite show på Dickens hvor de fremførte egenkomponert fansang til LMK, noe som selvfølgelig raskt utviklet seg til allsang. De hadde til og med laget egne gensere med trykk på til alle i LMK. Jeg som ny LMK-er hadde aldri vært med på liknende oppladning og skjønte at dette kunne gå veien.

Dette skulle vise seg å bare være opptakten, for på lørdagen kom det store stuntet. De to tidligere medlemmene hadde leid et stort hotellrom på Olavskvartalet og fylt hele gulvet med strandsand. Det var paraplydrinker, palmer og egne varmeelementer, og i kalde Trondheim i slutten av mars fikk vi oss et skikkelig lettkledd beachparty. Dette ble igjen den perfekte oppladning for å heve kongepokalen i Pokalhjørnet på Olavskvartalet noen timer senere.

Med innsats og god oppkjøring, maks konsentrasjon på scenen hvor egne arbeidsoppgaver balanseres perfekt med lytting og samspill i korpset kan vi gå til topps igjen. Gleder meg til konsert i Olavshallen!

Torhistorie
Tegnet fritt etter historien og representerer ikke en riktig fremstilling av virkeligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *